You are here: Home » Бизнес - фирма услуги » Щори – изработка и монтаж – хоризонтални, вертикални, вътрешни и външни ролетни щори

Щори – изработка и монтаж – хоризонтални, вертикални, вътрешни и външни ролетни щори

Фирма и фабрика за щори – изработка и монтаж на всякакви видове щори – хоризонтални, вертикални, вътрешни и външни ролетни щори, текстилни и алуминиеви щори, дървени и бамбукови щори, римски и руло щори.

Изработваме и монтираме голям набор от щори, подходящи за различни нужди. Ако търсите максимално засенчване – имате няколко варианта. Ако търсите повишена сигурност за прозорците – замислете се за външни ролетни щори. Ако търсите по-лесно почистване – замислете се за ролетни щори, които нямат хоризонтална повърхност, която да задържа прах.

Видове щори:

Хоризонтални алуминиеви щори

Хоризонтални алуминиеви щори са най-разпространените щори в момента, тъй като са най-евтини. Алуминият е с дълъг живот и издържа дълги години, но при тях най-големия недостатък е задържането на прах по алуминиевите ламели на щората. Затова не е изненада, че все повече нови щори са от вида вертикални щори.

Вертикални щори

Вертикалните щори могат да бъдат текстилни и алуминиеви. Текстилните щори предлагат огромен набор от цветове, поряди което тяхната популярност постепенно нараства и тенденцията е да измести хоризонталните алуминиеви щори по разпространение и употреба. Вертикалните щори нямат хоризонтални повърхности и задържат много по-малко прах. Текстила пък се сваля лесно и почиства чрез пране, така че това предопределя възможността за по-чисти от прах щори.

Огромният набор от цветове пък дава незаменим избор за всеки вкус – във всички случаи ще успеете да харесате цвят или шарка. Това придава съвсем различен облик на стаите и подобрява комфорта и уюта в къщата и апартамента.

Руло щори – текстилни

Руло щорите са текстилни щори, които се навиват (като ролетни щори, но с друго име, за да не се бъркат). Те нямат хоризонтална повърхност, а вертилкалната повърхност е в една равнина, което ги прави още по-добри – задържат по-малко прах от вертикалните щори.

Тези щори стават все по-попуярни, с намалението на цената на текстила за щори в последните години. Важно е да знаете, че прозрачността на плата обикновено е около 50% за най-евтините модели, което означава, че може да се нуждаете от по-скъп плат, за да получите пълно затъмнение на прозорците и да си спестите погледите на съседите.

Дървени и бамбукови щори

Дървото е класически материал за щори, използван от много години за производството на щори. С навлизането на нови технологии за защита на текстила от изгаряне от слънцето и защита на текстила от промяна на цвета, употребата на дърво постеленно намаля.

Дървените хоризонтални щори така и не получиха голяма популярност, но те са подходящи за дървени къщи в стар стил, където ще допълнят интериора с класически дървесен изглед.

Бамбуковите щори са на принципа на ролетните и руло щори. При тях има вплетени текстилни нишки, които държат бамбука в редица един до друг, така че да засенчват или напълно затъмняват изгледа през прозореца. Щората се събира на гънки (като римска щора). Имат отлична дълготрайност, красив външен вид и няколко модели за разновидност.

Външни ролетни щори

Външни ролетни щори са най-предпочитания продукт ако искате да се защитите от взлом през прозореца, а така също те осигуряват и допълнителна топлоизолация, защитавайки прозореца от директното влияние на слънцето (през лятото) и на вятъра (особено чувствителен през зимата). Външните ролетни щори са класика и все по-често монтират в къщи. Въпреки това, не се очаква интересът към тях да надмине вертикалните и текстилните щори, тъй като външните щори се поставят с конкретна цел (или няколко цели), на които само някои клиенти обръщат внимание.

Други щори и продукти

Предлагаме също и други щори и продукти – комарници (мрежи против комари, мухи и насекоми), сенници и тенти, врати хармоника и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.