You are here: Home » Бизнес - фирма услуги » Лепене на тапети

Лепене на тапети

Лепене на тапети – лепене на нови тапети и подмяна на стари тапети. Лепенето на тапети или боядисването са последният етап от един ремонт (голям основен ремонт или по-малък офвежителен ремонт).

Смяна на тапети

Смяната на тапети започва с премахването на статите тапети. Следва почистването и заздравяване на основата, т.е. подготвяне за лепене на тапети.

Премахването на старите тапети обикновено става сравничтелно лесно. Намокряте целите тапети с помощта на четка (баданарка), като е важно да ги намокрите обилно, за да достигне влагата (водата) до лепилото зад тапетите. Когато лепилото омекне, просто дърпате тапетите и те се отлепват.

След премахването на старите тапети, трябва да се почисти основата, за да бъде чиста и равна за новите тапети. Ако има останали парчета от статите тапети – махнете ги. Ако има останало лепило или други неравности – почистете и при нужда шпакловайте, за да се получи равна повърхност.

Лепене на тапети

Когато сте подготвили основата, можете да лепите тапетите. Тапетите се разкрояват и се лепят вертикално – отгоре надолу. Важно е да знаете, че първия лист трябва да се залепи вертикално. Вертикално – с помощта на нивелир или отвес, а не по ъгъла между две стени, който може да е много крив.

Знаейки тази важна подробност, можете да опитате и сами да си налепите тапетите. Ако искате да се направи малксимално добре – повикайте строителен специалист/работник с опит в лепенето на тапети,. Така ще спестите излишни нерви…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.