You are here: Home » Бизнес - фирма услуги » Компютърен сервиз (хардуер) – ремонт на компютри, лаптопи, таблети, смартфони и телефони

Компютърен сервиз (хардуер) – ремонт на компютри, лаптопи, таблети, смартфони и телефони

Компютърен сервиз (хардуер) – ремонт на компютри, лаптопи, таблети, смартфони и телефони. Подмяна на дефектирали части с китайски или оригинални части, според бюджета и възможностите ви.

Ремонт на компютри

Ремонт на компютри представлява компютърна услуга по ремонт на хардуер, при която се диагностицира дефектирала част (или елемент), която се подменя или отремонтира. Ремонтът на компютри най-често включва подмяна на периферни карти, рам памет, охладител и вентилатор, захранване и др. При подмяна на някои части има нужда от инсталиране на софтуер – драйвери за съответния хардуер.

В редки случаи се налага ремонт на дънната платка, който може да струва доста скъпо (в повечето случаи), поради което нерядко при изгоряла дънна платка ще препоръчаме да се ориентирате директно към закупуване на нов или употребяван компютър, който да подмени досегашния дефектирал компютър. В този ремонт ние ще прехвърлим всички данни (ако се налага), хард дискове, рам памет и т.н., ще ви съдействаме с избор на подходящ компютър и ще инсталираме подходяща операционна система и софтуер.

Ремонт на лаптопи

Ремонт на лаптопи е компютърна услуга по ремонт на хардуер, която диагностицира дефектирали части на лаптоп и при възможност тези части биват подменяни или отремонтирани. Резервните части за лаптопи са строго индивидуални за съответния производител на лаптоп и съответния модел лаптоп, поради което понякога може да струва прекалено скъпо за ремонтиране. В тези случай препоръчваме да си купите нов или употребяван компютър или нов лаптоп. Не препоръчваме да разчитате на употребяван лаптоп, освен ако не е за разглеждане в Интернет, без да работите с важни данни.

Ремонт на таблети, смартфони и телефони

Ремонт на таблети, смартфони и телефони е услуга, която обикновено се прави в специализирани сервизи. Не предлагаме ремонт на всяка една част на таблет, смартфон или телефон, тъй като както при лаптопите – резервните части са индивидуални за всеки модел таблет/смартфон/телефон. Обикновено можем да подменим счупени екрани и дисплеи на смартфони, да подменим неработещи зарядни. Имате избор измежду оригинални и китайски резервни части. Интересното е, че за китайски таблети, смартфони и телефони, оригиналните резервни части са винаги китайски, но могат да не са оригинални… 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.