You are here: Home » Бизнес - фирма услуги » Компютри – инсталиране и преинсталиране на софтуер, настройки

Компютри – инсталиране и преинсталиране на софтуер, настройки

Компютри (PC/персонален компютър) – инсталиране и преинсталиране на софтуер, настройки на операционната система и софтуерни приложения. Премахване на вируси, защита от вируси и гарантиране сигурността на системата. Извършване на периодични архиви – архивиране на данни и на цели компютри, вкл. инсталираната операционна система.

Ние сме екип с над 15 години опит в администрацията на компютърни системи, още от времето на Windows 98, около 1998-2000 година…

Компютри – инсталиране на операционна система

Днес (всъщност още от 2014 година), вие вече имате избор измежду различните операционни системи – Windows, Linux и Mac OS X са трите най-популярни операционни системи за десктоп и офис компютри. Извършваме администриране – инсталиране и преинсталиране на всички изброени операционни системи. Поддръжаме офис компютри и софтуер, вкл. специализиран софтуер като ERP, CRM, CAD, счетоводен софтуер и др.

Освен десктоп и офис компютри, поддържаме и сървъри – хостинг сървъри, VPS и собствени сървъри. Работим с всякакъв софтуер и операционни системи, според нуждите на клиента (вкл. BSD, различни линукс дистрибуции и др.). При нужда осигуряваме денонощна поддръжка, за да гарантираме непрекъсваемост на услугите.

Компютри, инсталиране и настройка на софтуер

Компютри – инсталиране и настройка на софтуер, подходящ за избраните от вас задачи (игри, офис приложения и други). Инсталираме и настройваме всякакви офис приложения, вкл. специфичен софтуер, нужен за вашия конкретен бизнес. Препоръчваме да правите периодичен архив на бази данни и цели компютри, за да не изгубите важни данни.

Въпреки, че не препоръчваме играта на игри, много често наши клиенти ни молят да преинсталираме компютрите на децата им за игра на игри. Извършваме тези услуги предимно за наши настоящи клиенти с офис поддръжка на компютри, тъй като няма как да им откажем. Добре е да въведете малко контрол над това, което вашето дете прави в Интернет, така че понякога е нужно да се предприемат действия и в тази насока.

Архивиране и възстановяване на данни

Архивиране и възстановяване на данни на вече преинсталирани и настроени компютри. Архивирането на данни се прави на периодичен принцип – ръчно или автоматично. Важно е да имате дублирани (или още повече копия) данните за вашата работа, особено ако това касае държавни или вътрешно-фирмени регулации и изисквания. При такива регулации, архивирането трябва да се направи автоматично, а валидността на архивите трябва да се проверява периодично.

Опитваме да възстановим данни от развалени хард дидскове, когато има възможност нещо да бъде спасено. Обикновено вие трябва да осигурите наличието на архив на данните от преди няколко часа или дни, така че да остане за възстаноявяване едва файлове от последните часове или 2-3 дни… Така загубите биха били нулеви или минимални.

Архивирането на компютърни данни може да спаси вашия бизнес!

Разработване на софтуер по поръчка

Разработване на софтуер по поръчка на клиента – уеб базиран (напр. сайтове) или десктоп софтуер за Windows, Linux, BSD или Mac OS X. Ако имате специфични нужди, които не се покриват от наличния софтуер на пазара и искате да наемете десктоп или уеб програмист на съответната цена, то за вас може да бъде изработен софтуер по поръчка. Нужно е да дефинирате всички изисквания към софтуера, за да можете да осигурите задание за изработка и да сте спокойни, че ще бъде изпълнено качествено и в срок, на договорената цена.

Какъв софтуер препоръчваме

От нашият почти 20 годишен опит, видяхме как свободният (безплатният) софтуер (free and open source software) израстна пред очите ни. В последните години свободният софтуер (най-често с отворен код), достигна нужните нива на стабилност и удобство, които бяха нужни, за да може да бъде използван в цял свят за всякакви дейности. Днес безплатния софтуер е операционната система Линукс (Linux) с множество безплатни приложения (програми) към нея, които могат да осигурят безплатен софтуер за вашия офис, за вашето дете. ученик или студент. Единствено за компютърните игри все още имате нужда от Windows операционната система на Майкрософт, тъй като игрите биват правени специално за нея.

Ако по някакъв начин сте обвързани с Windows, то това обикновено е заради игри или специфичен софтуер – напр. български счетоводен софтуер, работещ само на тази операционна система… Разбира се няма за какво да се притеснявате, защото в последните 10 години бяха разработени много на брой безплатни Windows програми с отворен код, които ще ви спестят излишни разходи за софтуер.

Ако имате въпроси – свържете се с нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.